Laureaatschappen


ESSO BEST OF BELGIUM CYCLE TOUR


Met de Esso Best of Belgium Cycle Tour verzamel je punten door deel te nemen aan tochten die op de jaarkalender (01/01 - 31/12) van Cycling Vlaanderen staan.

Bij dit laureaatschap zijn tal van mooie prijzen te winnen.

LM CLASSIC LAUREAAT


 

Om laureaat Liberale Mutualiteit Classics te worden, volstaat het om deel te nemen aan vijf LM Classics. Er wordt door de organisator een controlestempel geplaatst naast de organisatie waaraan men heeft deelgenomen. Na de laatste proef volstaat het dat controleblad, met daarop minstens vijf (5) stempels, over te maken aan het adres vermeld op het controleblad of afgeven aan de secretaris PCR. Het controleblad kan je op deze website terugvinden bij Kalender Downloads.


PROVINCIALE LAUREAATSCHAPPEN


Het is de wielertoerist(e) toegelaten aan meerdere  verschillende organisaties per dag deel te nemen.

Het is de wielertoerist(e) eveneens toegelaten meerdere malen deel te nemen aan dezelfde fiets- of mountainbiketocht.

Voor de laureaatschappen en de topclubklassering komt echter elke organisatie maar één keer in aanmerking.

PROVINCIAAL LAUREAAT


Is provinciaal Laureaat, de wielertoerist(e) die slaagt in minimaal dertig (30) Oost-Vlaamse organisaties van 1 januari tot 31 december. 


PROVINCIAAL KIDSLAUREAAT


Om provinciaal kidslaureaat te worden moeten er 15 kidsorganisaties gefietst worden "tussen 1 januari en 31 december". Enkel de deelname in groep komt in aanmerking.

De kids-challenge is voorbehouden voor de jeugd van 7 tot 14 jaar. Als men de leeftijd van 15 jaar bereikt, komt men niet meer in aanmerking. De inschrijving, die gratis is, gebeurt uitsluitend aan de kidsinschrijving. Enkel de kids zonder vergunning dienen een dag-vergunning van twee euro te betalen.

TOPCLUBKLASSERING


Provinciale topclubtrofeeën zullen worden toegekend aan de Oost-Vlaamse clubs met de grootste puntentotalen in de verschillende provinciale reeksen van de topclubklassering. Voor de Oost-Vlaamse topclubklassering worden volgende selectieproeven weerhouden:
a. de Oost-Vlaamse topritten.
b. één fietstocht van de topclubwinnaars van het jaar voordien.
c. alle tochten (cyclo & vtt) in het kader van de Ename-organisaties.
d. per Provinciale Laureaat wordt aan het einde van het jaar 10 punten toegekend. 
e. per Kidslaureaat wordt aan het einde van het jaar 10 punten toegekend.